26 juni 2022
17:00

Huddinge IF P08:3 div 3

Referat: Ekerö IK - Huddinge IF P08:3 div 3

I lagets första 11-manna match tog vi färjan från Slagsta till Ekerö för att komma till Träkvistavallen och hemmalaget Ekerö IK. Det var nästan 30 grader varmt så vi kom överrens om att spela 4x20 minuter.
Vi inleder matchen bra och har omgående ett par vassa målchanser. Dock så är det hemmalaget som tar ledningen på ett självmål i den 8:e minuten. Yusuf A. kvitterar omgående i den 9:e minuten. Vi tar ledningen på en hörna slagen i den 15:e minuten av den tidigare nämnda Yusuf A. där Dennis D. forcerar in bollen i mål. Vi leder efter den första perioden med 2-1.
I den andra perioden lyckas hemmalaget omgående komma förbi vår backlinje och kvitterar i den 22:a minuten. Något senare i perioden har vi ett friläge där bollen går i stolpen och i anfallet därefter gör istället hemmalaget ett psykologiskt viktigt mål. Hemmalaget har nu en riktigt bra fas och lyckas även att göra ytterligare två mål i slutet av perioden. Ekerö vinner den andra perioden med hela 4-0 så matchen är 5-2 i halvtid i hemmalagets favör. Direkt i den tredje perioden gör hemmalaget 6-2 på ett fint skott. Därefter tar vi över matchen helt och hållet spelmässigt och lyckas att reducera till 6-3 i den 44:e minuten av Yusuf A. assisterad av Dennis D. Spelet är nu i princip bara på Ekerös planhalva men målen uteblir då hemmalagets backlinje är svårforcerad och mycket kompakt. Även målvakten storspelar med magnifika räddningar och vindsnabba utrusningar. Tredje perioden blir 1-1 så matchen är 6-3 inför den sista perioden. Den sista perioden fortsätter där den tredje slutade med att vi har ett massivt bollövertag. Dock så är det hemmalaget som gör mål i den 65:e minuten då en passning hemåt till vår målvakt blir för lös. Vi fortsätter att ha ett massivt bollövertag och lyckas att få in två reduceringar innan matchen är slut. Den första av Yusuf A. på assist av Amadeus E. och den andra av Dennis D. på assist av Farouk El M.

Slutresultat: Ekerö IK - Huddinge IF 7-5